Pretraži ovaj blog

četvrtak, 11. studenoga 2010.

Vrijeme je prehlada

Iako postoje lijekovi koji mogu ublažiti neke od simptoma prehlade, ne postoje oni koji se mogu uzeti da bi se prehlada izbjegla. O lijekovima se najbolje posavjetovati s apotekarom ili doktorom, ipak jedno je sigurno - kod prehlade mnogo odmora i tekućine može učiniti jednako ili čak i bolje nego ijedan lijek koji kupiš ili dobiješ od doktora. Pazi na znakove koje ti tvoje tijelo šalje – ako ti se spava – spavaj, ako nešto možeš napraviti, ali sporije nego inače – tako to i napravi. Para ispod tuša može ti pomoći da lakše dišeš. Kiši i kašlji u maramicu. Često peri ruke toplom vodom i sapunom, sve kako bi zaštitio ljude oko sebe.



Da, upravo se tako osjećam.


Kako izlječiti gripu?
Odeš kod ljubavnice i rečeš da ti skuha litru
crnoga vina. Legneš, opustiš se i rečeš joj da
popije.



Želja mi je da te srušim na krevet i da tamo ostanemo što duže, da te natjeram da buncaš i da ti tijelo gori zbog mene... voli te tvoja gripa!


Za kraj jedna zanimljivost! Znaš li da je prosječna osoba od 70 godina bila prehlađena i/ili gripozna čak pune četiri godine svog života?!


Čak ni one me sad nebi mogle raspoložit kako treba. Preskočija san danas dva partya. Jedan je kod Jase u Šušura povodom prestanka rada kafića, oproštaj party a drugi je negdi u nekoj kučici, negdi van Splita, rade ga Sunđer i Nikola povodom dolaska sa broda i da će in pivat Ivan Ilić koji će ponit gitaru.


Jeli se sičate ove medicinske zločeste tete... ?
Dotična je sjebala znanje Jacku Nicholsonu u filmu Let iznad kukavičjeg gnijezda (eng. One Flew Over the Cuckoo's Nest).

Nema komentara:

Objavi komentar